Lin
Linum usitatissimum subsp. angustifolium
Linaceae
Noms en français : Lin à feuille étroite, Lin bisannuel.
Descripcioun :Aquéu lin èi l'àvi dóu lin cultiva. Ei mens coumun, se n'en destrìo qu'a de flour mai pichoto e lis estigmato en massugo. Lou fru (boursèu) fai pas mai de 4 mm. Coumpara emé la meno cultivado mai coumuno.
Usanço :Soun li mémis usanço que lou lin cultiva.
Port : Erbo
Taio : Pancaro entresigna
Fueio : alterno
Tipe bioulougico : Pancaro entresigna
Cicle bioulougico : Pancaro entresigna
Gènre : Linum
Famiho : Linaceae
Ordre : Malpighiales
Coulour de la flour :
Bluio
Petalo : 5
Ø (o loungour) flour : Pancaro entresigna
Flourido : Printèms
- Estiéu
Sòu : Ca
Autour basso e auto :
Pancaro entresigna
Aparado : Noun
Liò : Prado umido
Estànci :
Pancaro entresigna
Couroulougi :
Pancaro entresigna
Ref. sc. : Linum usitatissimum subsp. angustifolium (Huds.) Thell., 1912
(= Linum bienne Mill., 1768 )
Camamiho(-brunello)
Chamaemelum fuscatum
Asteraceae Compositae
Àutri noum : Camamièli, Camamièri, Camoumiho, Camamido, Camoumido.
Nom en français : Anthémis brunâtre.
Descripcioun :La camamiho-brunello flouris en ivèr e la primo dins li vigno e li tepiero de Prouvènço séusouso. Li fueio soun proun descoupado e pu proche di Matricaria que dis Anthemis. La plante à l'óudour de pirètre. Èi marcado sus la listo roujo categourìo LC, valènt à dire soucit minour.
Usanço :Sèmblo agué d'usanço proche de la camamiho cultivado. Pamens la planto èi proun amaro de goust.
Port : Erbo
Taio : 5 à 40 cm
Fueio : alterno
Tipe bioulougico : Teroufite
Cicle bioulougico : Planto de l'an
Gènre : Chamaemelum
Famiho : Asteraceae
Famiho classico : Compositae
Tribu : Anthemideae
Ordre : Asterales
Coulour de la flour :
Blanco Jauno
Petalo : >6
Ø (o loungour) flour : 1,5 à 2 cm
Flourido : Printèms
Ivèr
Sòu : Si
Autour basso e auto : 0 à 400 m
Aparado : Noun
Febrié à abriéu
Liò : Vigno
- Tepiero
Estànci : Termoumediterran à Mesoumediterran
Couroulougi : Estenoumediterrano
Ref. sc. : Chamaemelum fuscatum (Brot.) Vasc., 1867
(= Anthemis fuscata Brot. )